Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Technikai Eszközök képes leírás - Látszerész.tlap.hu
részletek »

Technikai Eszközök - Látszerész.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: latszeresz.tlap.hu » Technikai Eszközök
Keresés
Találatok száma - 7 db
Az objektívek tulajdonságainak jelölései

Az objektívek tulajdonságainak jelölései

A korszerű objektívek bizonyos tulajdonságait a gyártók az elnevezésben valamilyen betűkóddal megjelölik. A leírásokban leggyakrabban szereplő tulajdonságokról és fogalmakról adunk itt összefoglalót. Az objektívekben található lencsék domborulata általában gömbfelület (szférikus lencsék). Gyakorlati tapasztalat, hogy a lencse közepén és szélein belépő párhuzamos fénysugarak a filmen nem egy pontban találkoznak, szétszóródnak. Ez rontja a rajzolatot. A hiba neve: gömbi eltérés vagy nyíláshiba. Ez utóbbi kifejezés abból ered, hogy a rekesznyílás szűkítésével a hiba csökken. A szűk rekesznyílásnál a lencsék külső része nem vesz részt a képalkotásban. A gömbi eltérés elsősorban a nagy fényerejű, nagy lencsefelületű objektíveknél okoz gondot. A probléma orvoslására a szabályos gömbalaktól eltérő felületű lencséket építenek be egyes objektívekbe. A nem gömbfelületű lencséket szaknyelven aszférikus lencséknek nevezzük. Az aszférikus lencsék használatát a lencsecsiszolási technológiák fejlődése tette lehetővé.

Fényképezők gépe

Fényképezők gépe

Oldallamon gyűjteményem legszebb darabjait próbáltam az Internet biztosította széles Nagyközönség elé tárni. Ha a képek nézegetésével a mai rohanó világban néhány nyugodt percet el tud tölteni, esetleg új informácókhoz sikerül hozzájutnia, akkor már megérte bemutatni e szerény gyűjteményt...

Lézeres látásjavítás fájdalom mentesen

Lézeres látásjavítás fájdalom mentesen

A lézeres szemműtét segítségével egyszerűen és véglegesen orvosolhatók a fénytörési hibák által okozott problémák, a távol- és rövidlátás vagy az asztigmia. Ezek a hibák korrigálhatóak szemüveggel vagy kontaktlencsével, de érdemes megfontolni a lézeres látásjavítás lehetőségét. A műtét azonban elkerülhetetlen olyan problémáknál, mint a zöld- vagy szürkehályog, illetve a látóhártya egyéb súlyos betegségei esetén sem marad megoldás. Az olvasószemüvegtől is megszabadulhat, ha a műtét mellett dönt. Hívjon bátran

Távcső

Távcső

A következőkben egy egyszerű refrakciós csillagászati távcső szimulációja látható. A távcső fordított állású képet ad. Lencsékből áll, azaz fénytörésen alapul a működése, ezért nevezzük refraktívnak. A modellünk két lencséből áll: az objektívből és az okulárból. A fénysugarak bal oldalról érkeznek, megtörnek az objektíven majd az okuláron végül a megfigyelő szemébe érkeznek (a távcső jobb oldalán). Ne feledd, az ábrán a piros vonalak nem a valódi fényutat mutatják (hiszen a fénysugár a levegő-üveg, majd az üveg-levegő határon törik), hanem csak közelítik azt (vékonylencs közelítés). Ha az objektív fókusztávolsága (f1) nagyobb mint az okuláré (f2), a távcső fordított állású nagyított képet ad.

Többféle kontaktlencse

Többféle kontaktlencse

Nézz szét az Shoptika webáruházában és válogass a legmenőbb márkák közül (RayBan, Police, Persona, Prada, Replay, Polaroid és sok más)! Itt a nyár, ahol mindenkinek kötelező egy divatos napszemüveg! Találj meg náluk mindent, ami a tökéletes látáshoz kell: divatos napszemüvegek, kontaktlencse folyadékok, szemüvegek elérhető áron. Gyerekek és felnőttek egyaránt megtalálják számukra a tökéletes napszemüveget vagy kontaktlencsét. A cég székhelye Esztergomban található, kényelmesen megközelíthető helyen.

Trust 580Z

Trust 580Z

A 8x22-es távcső 7°-os látószöget enged, így tehát 914 méter távolságban 37 méter szélességben készíthetünk képeket vele, ami tökéletesen alkalmassá teszi sportesemények, koncertek, és egyéb távoli nagyobb dolgok fényképezésére. Természetesen sok nagyobb eseményre nem is engednek be fényképezővel, azonban az 580Z-t kinézete alapján még szimpla távcsőnek is nézhetik. Azonban amit az eszköz 8-szor közelebb hoz, azt a fix fókuszos digitális kamera még további 7-szeresen közelebb képes hozni, amely által sokkal élesebb képeket lehet például messzi, mozgó objektumokról is készíteni.

Yukka kontaktlencse

Yukka kontaktlencse

CooperVision, Sauflon és Ciba kontaktlencse termékek vásárlása a Yukka.hu webáruházában! Ha kíváncsi Top tíz legkedveltebb kontaktlencse termékeinkre részletes leírásokkal, akkor látogasson el honlapunkra, és találja meg az Önnek megfelelőt! Kontaktlencséken kívül napszemüvegek forgalmazásával is foglalkozunk.

Tuti menü