Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szemészeti tanácsok képes leírás - Látszerész.tlap.hu
részletek »

Szemészeti tanácsok - Látszerész.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: latszeresz.tlap.hu » Szemészeti tanácsok
Keresés
Találatok száma - 10 db
A látás központi idegrendszeri folyamatai

A látás központi idegrendszeri folyamatai

Az elmúlt évtizedekben a látással foglalkozó kutatók egyre több információt szereztek a látás központi idegrendszeri folyamatairól. Cikkemben ezeket, a legszűkebb értelemben vett idegtudományokon sok esetben túlmutató és nemritkán filozófiai kérdéseket is feszegető új eredményeket kívánom összefoglalni.

A macula lutea

A macula lutea

Az időskori maculadegeneráció a felnőttkori szerzett vakság leggyakoribb oka. Alapvetően két formája van: a "száraz" formákban a retinalis pigmentepithelium degeneratív jelenségei uralják a képet, míg a látásromlás okaként legtöbb esetben fellelhető exsudativ, "nedves" formát chorioidealis eredetű, subretinalis érburjánzás jellemzi. A kórkép pontos oka nem ismeretes. A száraz formákat érdemben előnyösen befolyásoló terápiát nem ismerünk. Az exsudativ formákban klinikai vizsgálatok igazolták az argonlézer-kezelés hatásosságát, újabban pedig a fotodinámiás terápia előnyös voltát. A lehetséges sebészi, gyógyszeres és irradiációs kezelések jelenleg is intenzív kutatások tárgyát képezik. A jelentős látásromlással fenyegető "nedves" formák eseteinek csak mintegy egynegyedénél kísérelhető meg sikerrel kecsegtető terápiás beavatkozás.

Benko-Klin

Benko-Klin

Az általunk használt Schwind lézer készülék egy sokat bizonyított, a világ egyik legkiválóbb gyártójának terméke. Cégünk tevékenységi köre a lézeres látáskorrekciós műtéteken kívül kiegészül általános szemészeti szakrendeléssel, vállalunk szemészeti szűrővizsgálatokat is, valamint más szemészeti műtéti beavatkozásokra is kínálunk. Fő tevékenységünk az úgynevezett excimer lézeres dioptria-korrekció, azaz lézeres látásjavítás. A lézeres látásjavítás célja a szem fénytörési hibáinak (rövidlátás, túllátás, astigmatizmus) megszüntetése, csökkentése. Kívánatos esetben így a beavatkozás után nem kell sem szemüveget, sem kontaklencsét viselni, illetve kisebb dioptriára lesz szükség, köszönhetően a lézeres látásjavítás eljárásának.

Látáskorrekció lézerrel

Látáskorrekció lézerrel

Napjainkban egyre több szemüveget illetve kontaktlencsét viselő egyén keresi fel orvosát azzal a kérdéssel, hogyan szabadulhatna meg ezektől a megfelelő korrekciót biztosító eszközöktől. A megnövekedett érdeklődés részben annak köszönhető, hogy egyre több páciens esik túl korrekciós szemsebészeti beavatkozáson, így akik már túl vannak a kezelésen, környezetüknek is beszámolhatnak a lehetőségekről. Másrészt egyre több a lakosság által is megismerhető tájékoztató anyag, mely felkelti az igényt és az érdeklődést a kezelések iránt.

Lézeres látásjavítás, szemműtét árak. Lézeres szemműtét módszerek.

Lézeres látásjavítás, szemműtét árak. Lézeres szemműtét módszerek.

Szemüveg vagy kontaktlencse viselése helyett orvosi javaslatra elvégezhető a lézeres látásjavítás, - szükség esetén a lézeres szemműtét.Weboldalunkon bemutatjuk ezeket a lehetőségeket, melyeknek keretében a legkorszerűbb technikai berendezésekkel és magas szintű szaktudással rendelkező orvosok várják a betegek jelentkezését.Tájékoztatást adunk a műtétek árairól is.

Mi okozhatja a szemviszketést?

Mi okozhatja a szemviszketést?

A szemviszketés az allergiás kötőhártya-gyulladás legjellegzetesebb tünete. Az allergiás reakció során a sejtekből felszabaduló kémiai anyagok hatására az erek kitágulnak, folyadék jut ki a szövetekbe, kialakul a vizenyő és fellép a viszketés. Mitől viszket a szemünk?

Szem felépítése

Szem felépítése

Az ember az öt érzékszervével, úgymint a látás, hallás, tapintás, szaglás és ízérzékelés áll szoros kapcsolatban a környezetével. Kétségtelen, a látás az, amely a legnagyobb jelentőségű, ezért a látás legmaga-sabb szinten való megőrzése a legnagyobb gondosságot kívánja. A szem a legfontosabb érzékszerv, egyben a legtöbbet használjuk, felépítését és működését tekintve pedig valóságos mester-munka.

Szemcsepp

Szemcsepp

A szemcseppet kis műanyag cseppentős tartályban hozzák forgalomba, szintén garanciazáras, kupakkal van ellátva és műanyag cseppentő feltéttel lehet adagolni a szemcseppet. A benne található szemcsepp színtelen steril oldat és kb. 5 ml van egy tartályban. A lejárati idő fel van rajta tüntetve, de felbontás után 30 napon belül fel kell használni. Hűvös és fénytől védett helyen kell tárolni. Sokszor a romlást lelassítandóan a hűtőszekrényben tárolják a szemcseppet.

Szemészet

Szemészet

A szemészet egyike a legrégebbi orvosi diszciplínáknak. Hammurabi törvénykönyve említést tesz a hályogszúrásról. Hippokrátész 24 szembetegség leírását adja meg. A középkorban elkészül az első pápaszem, a XIX. században lerakják a modern kori szemészet alapjait, ma pedig a szemészet a mikrosebészeti technikák úttörője. A szembeteg ember nem beteg a szó szoros értelmében, de látásának zavara kétségbeejtő tud lenni és az életminőséget nagy mértékben ronthatja, a szembetegségek nagy része gyógyítható szemcsepp használatával. A szembeteget gyógyító orvos tevékenységére többszörösen is igaz, hogy betegét egész emberként, a legnagyobb odaadással kell gyógyítania. A szem nem csak a lélek, hanem testünk tükre is, ráadásul a bennünket körülvevő világ információinak 75%-áról is látásunk útján szerzünk tudomást. Éppen ezért szemünk világának megőrzése nem lehet csupán közhely. A prevenció fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni: az időben fölfedezett szürkehályog, zöldhályog vagy makula degeneráció gyorsabban és eredményesebben gyógyítható.

Hirdetés
Szemüveget továbbra is az optikustól!

Szemüveget továbbra is az optikustól!

Valóban nagy lesz az árkülönbség? Sokan, elsősorban a nyugdíjasok és alacsony keresetűek attól tartanak, hogy a megvont támogatás miatt sokkal többet kell majd fizetniük egy új szemüvegért. Holott ez korántsem biztos. Igaz ugyan, hogy egy pár szemüveglencse ára így most körülbelül 1200 forint lesz.

Tuti menü