Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Látszerész - Képzések Magyarországon képes leírás - Látszerész.tlap.hu
részletek »

Látszerész - Képzések Magyarországon - Látszerész.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: latszeresz.tlap.hu » Látszerész - Képzések Magyarországon
Keresés
Találatok száma - 6 db
Budapesti Szolgáltató és Kézműipari Szakképző Iskola

Budapesti Szolgáltató és Kézműipari Szakképző Iskola

Iskolánkban jelenlegi helyén 1980 óta folytatunk látszerész-képzést. A szakma megnevezése az Országos Képzési Jegyzékben előírtak szerint. A szakképesítés tartalmát tekintve betölthetők: - a látszerész - az optikai és fotocikk kiskereskedelmi és nagykereskedelmi eladó - az optikai és fotocikk ügynök, árubemutató (demonstrátor) és - áru-összeállító munkakörök is.

Látszerész és fotócikk-kereskedő

Látszerész és fotócikk-kereskedő

A látszerész és fotócikk-kereskedő képzés a következő, korábbi OKJ szerinti képzéseket váltja ki - Látszerész és fotocikk-kereskedő (OKJ 52 5286 01). Ha látszerész szeretne lenni jelentkezzen nálunk.

Látszerész képzés tapaszalatai

Látszerész képzés tapaszalatai

Az 1999. júniusi vizsgaidőszakban első ízben vizsgáztak az OK szerint beiskolázott tanulók. 26 fő kezdte meg a szakmai vizsgát (ebből 8 fő felnott). A szakmai vizsga írásbeli és szóbeli vizsgarészén minden jelölt megfelelt, sajnos a gyakorlati vizsgán hárman eredménytelen kísérletet tettek. Az elmúlt két év úgy a pedagógusoktól, mint a tanulóktól nagyon nagy erőfeszítést követelt. Az új tantárgyak, a legfontosabb tantárgyakra fordítható szűkös időkeret mind komoly nehézségeket okozott a két tanév során. A minisztériumban kapott tájékoztatás szerint megkezdődött az OK teljes felülvizsgálata, s reméljük, hogy ennek során érvényesíteni lehet azokat kért módosításokat (pl. a kereskedelmi ismeretek arányának csökkentése), amelyeket javaslat formájában már többször is felvetettünk.

Látszerész oktatás

Látszerész oktatás

Egyedülálló lehetőségként az Észak-Alföldi Régióban, Debrecenben látszerész és fotócikk kereskedő képzést indítunk. Cégünk 2008 óta akkreditált felnőttképző intézményként segíti partnereit oktatási igényeik kielégítésében. Okj-s képzésünket kiváló szemorvosok, nagy tapasztalattal és gyakorlattal rendelkező látszerészek segítik. A résztvevők számára a szakmai gyakorlat megszerzését szerződött partnerünk több mint 10 üzlete révén biztosítja. A tanműhelyi gyakorlatban világhírű lencsegyártó vállalat közreműködik, aki világszínvonalú technika biztosításával járul hozzá az ismeretek elsajátításához és a képzés sikeréhez. A legkiválóbb tanulók a képzés végén az együttműködő cégeknél munkalehetőséget kaphatnak. Az oktatás felnőttképzés keretében zajlik, az elméleti órák megtartására pénteki és szombati képzési napokon kerül sor. Bővebb információk honlapunkon, valamint személyesen ügyfélszolgálati irodánkban talál. Várunk minden kedves érdeklődőt és tanulni vágyót!

Optometrista szak - főiskolai szint

Optometrista szak - főiskolai szint

A szakon képzett optometristák ismerik a szem anatómiáját, élettanát, kórélettanát, a fénytörési hibákat, ezek korrigálását, a szemmozgás-zavarokat, ezek felismerésének és kezelésének módját, a szem betegségeit, ezek vizsgálati módszereit, alapvető gyógykezelési elveit, a látási fogyatékosoknál végezhető gyógyító- és gondozótevékenységet. Tisztában vannak a szemészeti optika alapvető kérdéseivel és törvényszerűségeivel, a műszeres vizsgálatokkal és a páciens azokra való technikai és pszichés felkészítésével, az egészségügyi, az optometrista és a kereskedelmi tevékenységet érintő jogszabályokkal. Jártasak a korszerű vizsgálati eszközök és módszerek alkalmazásában, a végzett munka dokumentálásában, a legfontosabb szemészeti paraméterek (a látótér, színlátás, pupillareakció, corneaérzékenység, a szem elektromos tevékenysége, könnyszervek funkciója, a kötőhártya, csarnok, írisz, lencse vizsgálata) megfigyelésében, a szem kimosásában, bekötésében, szemsérülés esetén történő feladatok első ellátásában.

Teljeskörű Optikai Oktatás

Teljeskörű Optikai Oktatás

A 2009 januárjában alakult iskolánk Óbuda egyik legszebb területén egy háromszintű épületben ad otthont a magyarországi látszerészképzésnek. A Magyar Látszerész Szövetség, és a Magyar Optikus Ipartestület, valamint a hazai optikai piac legjelentősebb képviselőinek támogatását élvező intézményünk célja, hogy kiemelkedő oktatási színvonalat nyújtva magas szakmai felkészültségű szakembereket képezzen.

Tuti menü